Ik ga vreemd met mijn buurvrouw en als haar man op vakantie is in Suriname

Hi Arki Noh, ik ben een Surinaams /Hindoestaans man, rond 35 jaar en woon in Den Haag in een rijtjeshuis. Mijn naaste buren zijn toevallig ook Surinaamse Hindoestanen. We wonen al bijna 5 jaar als buren naast elkaar en hebben een goede verstandhouding. We lopen mekaars vloer niet plat maar we nodigen mekaar wel uit voor feestjes en verjaardagen.


Mijn buurman is ongekend jaloers. Zijn vrouw mag bijvoorbeeld geen praatjes maken op straat met bekenden of onbekenden. Hij loopt ook altijd hand in hand met zijn vrouw op straat. Hiermee wilt hij aangeven dat iedereen van zijn vrouw af moet blijven. Ik heb ook nooit interesse gehad voor haar aangezien haar man een redelijk vervelende en jaloerse vent is.

Op een dag liep ik op straat en kwam mijn buurvrouw tegen. Ze had tranen in haar ogen, dus vroeg ik wat er aan de hand was. ze vertelde dat ze beu is van haar vent, dat hij het leven bijna onmogelijk maakt en stinkend jaloers is. En voor haar was de grens bereikt. Dus vroeg ik nog een keer: wat is er vandaag nou precies gebeurd dat je in tranen bent uitgebarsten. Ze zei dat ze om de half uur door hem wordt gebeld, vraagt om de half uur of alles goed gaat. Die wanneer van controleren kon ze niet langer meer verdragen. Ik probeerde haar een beetje te troosten en maakte een opmerking dat het niet verstandig is om zo op straat te praten, want we kunnen gezien worden, dus gaf ik mijn mobielnummer aan haar en zei dat ze altijd kon bellen als ze behoefte had.

Ze belde me de volgende week al. Ik was op mijn werk en we hebben over ditjes en datjes gepraat. Daarna belde ze bijna elke dag, maar alleen als ik om mijn werk was. Onze gesprekken gingen op een gegeven moment over vreemd gaan. Mijn buurman ging met vakantie naar Suriname, dus nodigde ze mij uit. Wat er vervolgens gebeurt lees je op de volgende pagina.