Ik ging op vakantie met mijn vrienden, maar toen ik weer thuis aankwam…


Ik ben Afanaisa, ik ben 22 jaartjes jong en woonde alleen met mijn moeder. Mijn moeder had drie jaar geleden heel veel bloemen gekocht. Ze zagen er mooi uit en roken naar honing en nectar, we vond het geweldig ruiken, de bloemen waren ook goedkoop dat mijn moeder sinds toen heel veel begon te kopen. Wat waren het veel bloemen, maar ze zaten niet in de weg. Het was zomer en we zagen veel vlinders in onze tuin, ze waren prachtig. Mijn moeder besloot om vlinders te gaan houden en ik vond dat erg fijn, ze waren mooi en we hielden van ze. Mijn moeder liet alle vlinders weg wanneer ze groot genoeg waren en soms zat onze woonkamer vol met vlinders. Ze hield de rupsen in een glazen bak en ik hielp haar vaak.

Wanneer het warm was nam ik altijd ijs. Ik zat vaak in mijn kamer dat voor een reden erg zoet rook. Ik was op weg naar beneden en zei gedag tegen mijn moeder die de rupsen aan het voeren was. Ik zag mijn vrienden toen ik weg ging om ijs te kopen. Ze waren heel blij om mij te zien en vroegen of ik mee kon gaan met hun naar Zuid-Amerika. Ik was echt blij en had tegen mijn moeder gezegd dat ik over 2 maanden naar Zuid-Amerika zou gaan en ze vond het prima.

Er waren best wel veel vlinders in mijn kamer en ze wilden niet weg door de zoete geur, maar mijn moeder joeg ze weg als ze daar te lang bleven. Ik vond het persoonlijk niet erg als er vlinders in mijn kamer waren. Ze deden toch niks. Mijn moeder zei dat ze de vlinders vrij zou laten als het lente werd. Het werd herfst en het werd steeds kouder, dus er waren meer vlinders. Mijn moeder verzorgde ze goed en ik hielp nu meer. Ik vertrok zoals afgesproken na twee maanden met mijn vrienden. Mijn moeder beloofde om met mij te chatten op onze telefoons. Lees op de volgende pagina wat er gebeurde toen ze terug kwam van haar vakantie.